Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
IJmuiden Politiek 69161

Geboren

29 jul. 1897
Termunten

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Geert Verhoeven op 16 okt. 2020
https://www.zooniverse.org/projects/cseidenstuecker/every-name-counts/talk/subjects/47030914
E.R. Dallinga op 10 mrt. 2017
zou graag uitleg willen hebben hoe jullie aan deze gegevens komen ben namelijk de enige nog levende kind van mijn vader remko dallinga ben heel nieuwsgierig naar uw antwoord in afwachting eiko remko dallinga
. op 9 jul. 2016
Remko Dallinga overleed in 1971 als man, vader, groot en overgrootvader. Hij was een zoon van Hindrik Dallinga en Kornelia Koopman.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.