Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

René Hubert Joseph van Helden

Alkmaar Politiek 69050

Geboren

23 jan. 1899
Posterholt

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Leon op 13 okt. 2023
Hallo, mijn oma is / was ook een Van Helden. Ik heb mijn best veel gegevens over de naam 'Van Helden'. Mvg Leon
C.G. van Helden. op 16 nov. 2020
Beste mensen, Graag had ik geweten of deze persoon familie van mij is, ikzelf ben ook geboren in Posterholt en mijn opa zijn naam was Hubert van Helden.De namen Rene en Hubert komt in onze familie vaak voor dus vandaar mijn nieuwschierigheid. Met vriendelijke groet, Cor van Helden, Maasbracht. Geb: 03-03-1956

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.