Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Eindhoven Joods 139928

Geboren

3 jun. 1915
Eindhoven

Aankomst

28 jan. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Jan de Waal op 19 feb. 2022
Beste Ik ben al een tijd bezig met het verzet in Eindhoven in beeld aan het brengen. Veel verzetsmensen achterhaald, die de oorlog overleefden, daarover talloze verhalen gemaakt. zie https://www.eindhovenfotos.nl Rob Wiener's verhaal staat hier https://www.eindhovenfotos.nl/6/wiener.html foto's kan je overnemen van de site Graag per e-mail contact

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.