Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Joods 158780

Geboren

2 feb. 1916
Amsterdam

Aankomst

22 apr. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

BB op 20 nov. 2015
Salomon Vleesdrager woont in 1941 met zijn gezin aan de Reiztstraat 31 - III te Amsterdam. Hij is magazijnbediende van beroep maar staat ook geregeld op de markt. Salomon is gehuwd met Flora Hofman (geb. 10-4-1916). Op 18-10-1942 wordt hun zoon David geboren. Ook het gezin Vleesdrager ontkomt niet aan de Jodenvervolging en zij worden weggevoerd. De kleine David wordt samen met zijn moeder met een zogenaamd kindertransport in juni 1943 vanuit Vught via Westerbork naar Sobibor afgevoerd. Daar komen zij op 11-6-1943 om het leven in de gaskamers. David is dan 7 maanden oud. Salomon Vleesdrager beland in diverse kampen en komt op 22-4-1945 met een van de laatste transporten aan in K.L. Dachau. Hij maakt hier de bevrijding mee door de Amerikanen, maar is kennelijk zo verzwakt en ziek dat hij op 21-5-1945 in kamp Dachau is overleden (zie ook website Oorlogsgraven Stichting).

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.