Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Theodorus Jozephus Huijser

Rotterdam Politiek 69272

Geboren

19 nov. 1905
Nieuwenhoorn

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

R Huijzer op 16 nov. 2020
Theodorus Jozephus Huijser had een broer met de naam Frans Huijser. Frans Huijser was actief voor de communistische partij. Daarvoor is hij op 2 februari 1942 opgepakt en naar het Oranje Hotel gestuurd. Op 29 december 1944 is hij op de Leusderheide geëxecuteerd. Frans Huijser ligt begraven in Rotterdam. Voor méér informatie en een een portretfoto van Frans Huijser, google op: communistische verzetsmensen uit Schiedam van Rudi Harthoorn

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.