Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Winschoten Politiek 33104

Geboren

11 nov. 1889
Winschoten

Aankomst

1 aug. 1942
Dachau

Overleden

3 sep. 1942

Aanvullingen

Ruud Weijdeveld op 27 mei 2015
Tjabbo de Groot was actief betrokken bij het communistische verzet in oostelijk Groningen. Hij werkte onder meer mee aan de verspreiding van het 'Noorderlicht', de illegale communistische krant voor de noordelijke provincies. Op 23 april 1941 werd hij door de SD in zijn woonplaats Winschoten gearresteerd. Na een verblijf in Scheveningen, Amersfoort en Neuengamme overleed Tjabbo de Groot in Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.