Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Wilhelmus Johannes Doornebal

Den Haag Politiek 138488

Geboren

23 sep. 1919
Den Haag

Aankomst

23 jan. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Dr R Kaas op 3 apr. 2024
Hij was op 28-12-1944 opgepakt in Salzburg waar hij dwangarbeider was. Reden was de "onmisbaar" verkeerde dingen in een brief naar huis gezet. DL:10024680. Arolsen-archives. OP 23-1-1945 werd hij in Dachau afgeleverd door de Gestapo. (schending briefgeheim was natuurlijk geen misdaad van het Herrenvolk?) Zoals al bekend werd hij bevrijd in april 1945.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.