Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Willem Frederik Nicolaas van Ulsen

Diemen Politiek 68829

Geboren

14 aug. 1880
Amsterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Vrijgelaten

14 jun. 1944

Aanvullingen

R Kaas op 18 okt. 2022
Van Ulsen werd vanuit Dachau teruggestuurd naar Vught op 14-6-1944. Vrijgelaten werd door de SS regelmatig gebruikt om te verhullen dat ze naar een concentratiekamp werden gestuurd. Hij eindigde in Bergen-Belsen, de meest logische weg daar naar toe is via het paniektransport op 6-9-1944 naar Sachsenhausen en te enigertijd naar Bergen-Belsen. Bewijs: vrijwel alles van Sachsenhausen is vernietigd en van Bergen-Belsen was de administratie aller belabberdst, wel komt hij voor in het Gedenkboek van Bergen-Belsen, maar zonder nadere gegevens. Met vriendelijke groet, Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.