Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Willem Johannes Engelbartus Schoutese

Gouda Politiek 32690

Geboren

15 jul. 1896
Ginneken

Aankomst

1 aug. 1942
Dachau

Overleden

3 aug. 1942

Aanvullingen

ACM van Zanten-Schoutese op 4 okt. 2016
Ik wil alles te weten komen over mijn vader. Hij werd in de vroege ochtend van 25 juni 1941 uit huis gehaald om vervolgens nooit meer terug te keren. Ik was toen bijna 3 maanden oud. Alles wat ik van hem weet heb ik van horen zeggen.
B op 29 nov. 2015
http://tweedewereldoorlog.goudanet.nl/?page_id=247

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.