Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Historische rondrit met de Verzetstram

Maak een unieke tour met de Verzetstram!

TICKETS

De Verzetstram rijdt iedere zondag. Startend vanaf het Verzetsmuseum volgt deze historische tram een route van een uur door Amsterdam Centrum en Amsterdam Oost en doet daarbij een groot aantal plekken aan die verbonden zijn aan de geschiedenis van de bezetting, de Jodenvervolging en het verzet.

Een museumdocent van het Verzetsmuseum licht in de tram deze geschiedenis toe en vertelt onder (veel) meer over de Hollandsche Schouwburg, de crèche van Henriëtte Pimentel, het Muiderpoortstation, de fusillade in het Eerste Weteringplantsoen, de razzia op het Waterlooplein en de Februaristaking.

Tickets

Tickets voor deze unieke tramritten bestel je hier. Let op er komen regelmatig nieuwe ritten beschikbaar, houd deze website in de gaten.

• De rondritten zijn bedoeld voor volwassenen. Adviesleeftijd voor kinderen: vanaf 14 jaar.
  • Het Verzetsmuseum wil graag toegankelijk zijn voor iedereen. Helaas is de Verzetstram niet rolstoeltoegankelijk. Deze historische trams zijn hier niet op gemaakt.

Tickets voor 11.00 uur
Ontvangst in de gehoorzaal van het Verzetsmuseum, Plantage Kerklaan 61, Amsterdam

• 11.00 uur: inloop, koffie/thee met cake
  • 11.10 uur: start programma: inleiding Verzetstram
  • 11.30 uur: plaatsnemen in Verzetstram
  • 12.45uur (circa): einde rondrit bij het Verzetsmuseum
    N.B. Je keert terug bij het Verzetsmuseum, maar dit is dan niet meer toegankelijk. Neem al je bezittingen mee in de tram.

Tickets voor 13.00 uur

• 13.00 uur: inloop, koffie/thee met cake