Ga naar de hoofdcontent

Stad en Taal: bezet en bevrijd

Op de foto is de gele gevel van het Verzetsmuseum te zien.

Informatie over het programma

Rondleiding door de vaste tentoonstelling Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, met nadruk op het uitwisselen van taal. De cursisten maken kennis met de belangrijkste onderwerpen uit de tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog en de dilemma's waar de bevolking tijdens de bezetting voor kwam te staan.

Voor: tob, cursisten nt2 (alfabetiseringsgroepen, a1-b2)
Duurt: 1,5 uur

Die kinderen, die mensen die honger lijden en het zwaar hadden, heb ik gezien. Dat is heel triest. Ik wil vrede op de wereld. Wereldvrede. Ik wil dat niemand meer iemand anders discrimineert.
Turkse cursiste

Te gebruiken ter voorbereiding

Deze materialen zijn ook te koop als lespakket. Tevens is het mogelijk deze les te laten uitvoeren op de eigen locatie door een museumdocent.

Film

Deze film bevat geen geluid: de cursisten worden zo niet afgeleid door oorlogsgeluiden. De film is verdeeld in drie thema's. Na elk thema kun je de film op pauze zetten en zo het thema bespreken met de cursisten. Zie voor tips de handleiding hierboven.

Wanneer kom je langs?

Reserveer hier je bezoek:

Stad en Taal

Stad en Taal is een samenwerkingsverband tussen meerdere Amsterdamse musea: Amsterdam Museum, FOAM, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Tropenmuseum en Verzetsmuseum. Een programma bestaat uit meerdere lessen, zodat de taal beter wordt ingebed. Bij alle programma's staat het uitwisselen van taal en het meer betrokken raken bij de stad Amsterdam centraal. Op de site van de gemeente Amsterdam vind je meer informatie over het samenwerkingsverband.