Ga naar de hoofdcontent

Verzetsmuseum Junior op wielen

De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior reist nu ook rond! In een 11 meter lange trailer brengen we het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij scholen, buurthuizen en bibliotheken. We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor ons team dat de jonge bezoekers rondleidt.

In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier leren de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Maak hier alvast kennis met Verzetsmuseum Junior op wielen

De werkzaamheden
Om het bezoek aan deze tentoonstelling op wielen in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar  zelfstandig en betrokken vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw het bezoek van de klassen en individuele bezoekers willen begeleiden.

• Openen en afsluiten van de trailer
  • Ontvangen en wegwijs maken van bezoekers (leerlingen en individuele bezoekers)
  • Klein onderhoud en schoonmaakwerk in de tentoonstelling
  • Beantwoorden van vragen (inhoudelijk) en oplossen/doorgeven van (technische) problemen

Wij zoeken mensen die:

• het leuk vinden om jongeren (9-14 jaar) te begeleiden.
  • goed communiceren en oplossingsgericht zijn.
  • interesse in de Tweede Wereldoorlog en de bezettingstijd
  • gemiddeld twee á drie dagen per maand beschikbaar zijn op locatie. Rondom de 4&5 mei periode kan dit meer zijn, gedurende de zomer minder.

Wij bieden
Een afwisselende vrijwilligersbaan met verantwoordelijkheid. Kans om bij te dragen aan een mooi out-reach project.

• Een vrijwilligersvergoeding van 20 euro per volledige werkdag
  • Reiskostenvergoeding
  • Een museumkaart
  • Een aantal keer per jaar een personeelsborrel
  • Jaarlijks een personeelsuitje
  • Ruime mogelijkheid om de activiteiten bij te wonen
  • Op termijn is het mogelijk om vrijwillige museumdocent te worden in het museum

Enthousiast geworden of meer weten?
Geïnteresseerd om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan een mail met korte motivatie en CV naar Hoogkamer@verzetsmuseum.org t.a.v. Eva Hoogkamer